Boeuf Bourguignon

2012-01-07
Igår åkte jag och Erik och storhandlade. Vi hade skrivit upp en detaljerad matlista för de följande två veckorna
för att inte köpa på oss en massa onödiga matvaror men väl i butiken hittade vi ett erbjudande vi inte kunde motstå; högrev för 59 kr/kg.

Eftersom både jag och Erik älskar Boeuf Bourguignon åkte vi hem med vårt kilo högrev
och invigde vår nyinköpta Le Creuset-gruta!

I vår boeuf ingår:
1 kg högrev
2 stora gula lökar (vi glömde att köpa små steklökar, annars använder vi sådana)
1 pkt Bacon
1 stor morot
En handfull champinjoner (helst små, men igår hade vi bara stora, i klyftor)
3/4 flaska gott rödvin
ca 2 buljongtärningar upplösta i ca 4 dl vatten
2 lagerblad
4 klyftor vitlök
peppar
timjan
oxfond



Vi började med att fräsa bacon och sätta det åt sidan. Vi stekte sedan köttet i baconfettet.
När köttet hade fått färg hällde vi tillbaka baconen i grytan och tillsatte de andra ingredienserna.



Vi hällde på vinet, vattnet, buljongen och krydddorna och lät koka under lock i cirka 3 timmar.
Grytan är färdig när man kan dela en köttbit med händerna, den ska nästan falla isönder när man tar upp den!



Till boeufen åt vi ris, även om det vanligaste är att ha potatis till. Gott!



Det är verkligen skönt med storkok eftersom man plötsligt får flera lyxiga luncher att se fram emot! :)

/ Johanna

0 Comments


Design by: Designbloggar



Leave a Reply



Name *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus