Salviamarinerad fläskfilé med bearnaise
2011-12-17
Såhär en lördag slog vi på stort och gjorde salviamarinerad fläskfile och hemmagjord bearnaise!
Att göra egen bea var något som varken jag eller Erik hade gjort innan, så vi var väldigt spända på hur resultatet skulle bli. Bearnaise är ju känt för att vara notoriskt svårt att lyckats med, så det var med spänning som vi tog oss an Bonniers recept.
Vi blev därför extra glada över hur såsen blev; len, glansig och väldigt god! Jag tyckte dock att de hade snålat väldigt med kryddmängden i receptet så vi lade till lite extra salt och vitpeppar, och dessutom lite cayenne för att få lite fräs på den! Att laga den tog rätt mycket tid och pyssel men det var den väl värd, snacka om att vi var stolta!
Vi satte också in lite potatis och morotsslantar i ugnen
Och gjorde iordning lite vitlökssmör att lägga på dem
Vi gjorde dessutom en sallad med balamvinäger-dressing, men salladen blev så brun av dressingen att vi struntade att ta med den på bilden! God var den iallafall.
Resultatet ser ni här! Mums!
/ Johanna
Att göra egen bea var något som varken jag eller Erik hade gjort innan, så vi var väldigt spända på hur resultatet skulle bli. Bearnaise är ju känt för att vara notoriskt svårt att lyckats med, så det var med spänning som vi tog oss an Bonniers recept.
Vi blev därför extra glada över hur såsen blev; len, glansig och väldigt god! Jag tyckte dock att de hade snålat väldigt med kryddmängden i receptet så vi lade till lite extra salt och vitpeppar, och dessutom lite cayenne för att få lite fräs på den! Att laga den tog rätt mycket tid och pyssel men det var den väl värd, snacka om att vi var stolta!
Vi satte också in lite potatis och morotsslantar i ugnen
Och gjorde iordning lite vitlökssmör att lägga på dem
Vi gjorde dessutom en sallad med balamvinäger-dressing, men salladen blev så brun av dressingen att vi struntade att ta med den på bilden! God var den iallafall.
Resultatet ser ni här! Mums!
/ Johanna
0 Comments
Trackback