Favorit i repris!
2011-12-18
Som utlovat, om än lite sent, kommer här såhär på fjärde advent knäckomgång nr2!
Denna gång gick knäckgörandet över all förväntan! Det gick så bra att den enda knäcken som fanns kvar när vi kom på att vi skulle fotografera den var - just det, knäcken på bilden..
Vi åt dock inte upp all själv utan tog med oss en del som gå-bort-present!
Här kommer receptet:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
50g mandel, skållad, hackad och med skalet borttaget
1 knivsudd bakpulver
Bubbelkoka sirap, socker och grädde tills den klarar ett kulprov, tar ca 30min.
Tillsätt mandeln och bakpulvret och häll upp i formar.
Vi valde att koka på mycket högre temperatur denna gången, i en lite mindre kastrull och detta fungerade jättebra! Knäcken blev perfekt hård och lite seg!
Nu ska jag äta upp den sista knäcken!
/ Johanna
Denna gång gick knäckgörandet över all förväntan! Det gick så bra att den enda knäcken som fanns kvar när vi kom på att vi skulle fotografera den var - just det, knäcken på bilden..
Vi åt dock inte upp all själv utan tog med oss en del som gå-bort-present!
Här kommer receptet:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
50g mandel, skållad, hackad och med skalet borttaget
1 knivsudd bakpulver
Bubbelkoka sirap, socker och grädde tills den klarar ett kulprov, tar ca 30min.
Tillsätt mandeln och bakpulvret och häll upp i formar.
Vi valde att koka på mycket högre temperatur denna gången, i en lite mindre kastrull och detta fungerade jättebra! Knäcken blev perfekt hård och lite seg!
Nu ska jag äta upp den sista knäcken!
/ Johanna
0 Comments
Trackback