Spaghetti carbonara
2011-12-06
Med tre ägg, en dl grädde och tre dl parmesanost samt 1½ pkt bacon blev det här en rätt mäktig upplevelse (för mäktig om du frågar Johanna), dvs någonting precis i min smak!
Den största skillnaden mellan Bonniers carbonara och de jag har gjort tidigare var att jag nu skulle blanda äggen, grädden och osten innan jag hällde dem över pastan istället för att blanda i dem en och en. Fördelen med mitt gamla sätt är att ägget stelnar snabbare, men det löser sig inte lika väl med de andra ingredienserna och resultatet blir då inte lika krämigt.
Återigen ville Bonnier snåla med vitlöken, men det gick jag inte med på och slängde i tre istället för en vitlök. Tyvärr lät jag dem ligga i pannan för länge vilket gav hela rätten en lite bränd eftersmak.
/Erik
Den största skillnaden mellan Bonniers carbonara och de jag har gjort tidigare var att jag nu skulle blanda äggen, grädden och osten innan jag hällde dem över pastan istället för att blanda i dem en och en. Fördelen med mitt gamla sätt är att ägget stelnar snabbare, men det löser sig inte lika väl med de andra ingredienserna och resultatet blir då inte lika krämigt.
Återigen ville Bonnier snåla med vitlöken, men det gick jag inte med på och slängde i tre istället för en vitlök. Tyvärr lät jag dem ligga i pannan för länge vilket gav hela rätten en lite bränd eftersmak.
/Erik
0 Comments
Trackback